Werkstress

Yanouque Brouwer Nieuws

Het is de week van de werkstress. Een week met als doel om werkenden en werkgevers bewust te maken van de mogelijkheden om een gebalanceerd (werk)leven te leiden, zodat men juist ook in deze bijzondere periode, waarin veel wordt thuis gewerkt, in balans blijft en minder werkstress ervaart.

Cijfers

In 2020 hadden 1,2 miljoen Nederlandse werknemers burn-outklachten. Dit blijkt uit de factsheet ‘Werkstress’ die TNO in de week van de werkstress, publiceerde. Deze cijfers over 2020 laten zien dat de situatie van werknemers in Nederland niet is verslechterd gedurende de corona pandemie, maar ook dat de week van de werkstress nog altijd hard nodig is: werkstress is en blijft een belangrijke reden voor verzuim en uitval, ook tijdens de coronacrisis.

Klik hier om de factsheet te bekijken.

Klik hier voor meer cijfers en feiten over werkstress.

Stress- en burn-outcoaching

De begeleiding bij burn-out, stress en overbelasting bij Radmer Mens en Werk bestaat uit het terugwinnen van de regie over uw leven. In onze begeleiding hebben wij een duidelijke focus op het voorkomen en beperken van verzuim. Klik hier voor meer informatie.