Loopbaancoaching aftrekbaar van belasting

Yanouque Brouwer Nieuws

Wist u dat de kosten voor loopbaancoaching als studiekosten bij de Belastingdienst opgevoerd kunnen worden? Bij uw belastingaangifte worden ze dan afgetrokken van uw inkomstenbelasting. Dit geldt voor loopbaancoaching voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Ook voor een beroepskeuze onderzoek, cursussen en scholing gericht op het verwerven van vaardigheden die u kunt gebruiken in uw (toekomstige) werk is dit mogelijk. Belangrijk is dat er sprake is van een leertraject, oftewel dat u kennis op doet onder begeleiding of toezicht).

U krijgt, afhankelijk van uw inkomen, 30% tot 50% van de kosten terug van de Belastingdienst. Er moet voor de aftrekbaarheid altijd een verband bestaan met inkomensverwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt. Er is een drempel van 250 euro (inclusief btw).

Klik hier om de informatie op de website van de Belastingdienst na te lezen.

Transitievergoeding
Heeft u een transitievergoeding ontvangen? De Belastingdienst ziet de transitievergoeding als inkomen. Zodra u een transitievergoeding ontvangt, moet u over het bedrag (inkomsten)belasting betalen. Als u het brutobedrag inzet om van werk naar werk (loopbaancoaching, outplacement) te komen of voor scholing betaalt u geen belasting.

Meer informatie en contact
Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met ons op. 
Je kunt ons bellen op 0314-381382 of mailen via info@powr-mensenwerk.nl.