Assessment en onderzoek

Welke loopbaanmogelijkheden zijn er voor die ene medewerker? En is dit de kandidaat die het best bij mijn organisatie past? Het assessment van Radmer Mens en Werk geeft antwoord op deze vragen en biedt zekerheid. Het geeft objectief inzicht in iemands kennis, capaciteiten en karaktereigenschappen.

Een assessment is een onderzoek waarbij hulpmiddelen zoals tests, vragenlijsten en interviews worden gebruikt om er achter te komen of jij of je medewerker geschikt is voor een bepaalde functie en geven inzicht in ontwikkelmogelijkheden.

Onze aanpak
Een goed assessment is maatwerk. Het onderzoek afgestemd op de onderzochte en de onderzoeksvraag.  Hierbij wordt gebruik gemaakt van gevalideerde testen (Cotan). De goede voorspellende waarde van de testen is een belangrijk criterium. De resultaten worden schriftelijk vastgelegd en zorgvuldig na- besproken.

Soorten assessment?

 • Selectie assessment
  Om er zeker van te zijn of een kandidaat geschikt is voor een functie, brengen we met een selectieassessment kwaliteiten en karaktereigenschappen in kaart. Zo beperkt u het afbreukrisico van een mismatch.
 • Selecterend ontwikkel assessment
  Meet net als het selectie assessment of de kandidaat in de functie past. Bij het selecterend ontwikkel assessment hoort ook een ontwikkeladvies en wordt dieper ingegaan op ontwikkelingsmogelijkheden van de kandidaat. Bij uitstek geschikt als u bijvoorbeeld een medewerker wilt laten doorgroeien.
 • Ontwikkel assessment
  Een ontwikkelassessment geeft een beeld van iemands capaciteiten in relatie tot een functie of organisatieontwikkeling. Op basis van een sterkte- en zwakteanalyse kijken we wat de doorgroeimogelijkheden zijn.
 • Loopbaan assessment 
  Weten waar kansen liggen voor de toekomst? Een loopbaanassessment laat zien wat mogelijkheden zijn voor u of uw medewerker.

Resultaat assessment

 • Objectief inzicht in belangrijke werkgerelateerde psychologische kenmerken.
 • Onderbouwde keuzes
 • Goede voorspellende waarde
 • Vergroten onbenut potentieel

Wil jij ook objectief inzicht? Wil je meer weten over onze assessments en de kosten? Of wil je je aanmelden voor een assessment? Je kunt ons bellen op 0314-381382 of mailen via info@powr-mensenwerk.nl.

Lees ook over onze andere programma’s op het gebied van  loopbaancoaching, beroepskeuze-advies en outplacement